28 augusti 2008

Årsmöte

Föreningen Bevara Ojnareskogen höll årsmöte den 7 augusti i Fleringe skola.
Ett 30-tal personer slöt upp till mötet där styrelsens ordförande Olov Söderdahl inledde med att hälsa alla välkomna.Thure Ström valdes till mötesordförande.

Årsmötet valde till styrelse för nästa år: Olov Söderdahl (ordförande), Sofia Bothorp, Bo Fernholm, Kristina Bohman Söderdahl, Bertil Ström, Anders Falkgren, Bengt Norström och Hans Jansson samt suppleanterna Anna-Greta Kihlén och Karin Ruger.

Hans Jansson gick igenom vad som hänt sedan föreningen bildades augusti 2006 och hur läget ser ut idag.
Allt arbete i föreningen sker på helt ideell basis och verksamhetsberättelsen visade på kraften i det engagemang som ligger till grund för vårt arbete.
Föreningen har under året som gått haft inne ett antal artiklar i lokal press och medverkat flera riksmedia, Rapport den 18 juni, Miljöaktuellts juninummer mm .
Under Almedalsveckan delades ca 1 500 exemplar av Miljöaktuellts artikel ut i Visby.

Ett flertal av de berörda sakägarna är medlemmar i föreningen och företräds av tre olika jurister. Domstolsförhandlingen planeras äga rum den 7-9 oktober.
Styrelsen arbetar nu med förberedelser inför kommande förhandling.


Mötet avslutades med en öppen diskussion om föreningens utvidgade arbete med anledning av Svenska Minerals ansökan om att utöka sin verksamhet norr om Ojnarevägen samt en uppmaning till medlemmarna att ta egna initiativ vad gäller informationsspridning, medlemsrekrytering och aktiviteter med syfte att höja medvetenheten om hoten mot vatten, natur och kultur i och omkring Bästeträsk och Ojanreskogen om de planerade kalkbrotten här blir verklighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar